Korte geschiedenis

onze_club_geschiedenis2In oktober 1975 starten enkele enthousiaste, Kempense karateliefhebbers met de sportvereniging ‘Funakoshi Karate Tongerlo’. De oprichters kiezen voor Shotokan als stijl. Shotokan betekent letterlijk ‘school van Shoto’. Shoto (= wuivende pijnbomen) was de dichtersnaam van Gichin Funakoshi, de grondlegger van het moderne karate. Het is naar hem dat de club genoemd is.

Lees hier meer over Gichin Funakoshi.

Onze leden

onze_club_geschiedenis3De club hecht veel belang aan bepaalde waarden (Lees meer bij ‘Visie‘). Elk lid (jong en oud) leert om in groep samen te werken. Uiteraard  is niet iedereen even talentvol, maar net doordat elk lid het beste wil halen uit zijn/haar capaciteiten, heerst er een zeer goede sfeer in de club. Sommigen leden vormen zich om tot toppers die op internationaal niveau meedraaien, anderen kampen enkel binnen de landsgrenzen en nog anderen verkiezen om de strijd enkel met zichzelf aan te gaan om een betere karateka te worden.

Enkele hoogtepunten

Na bijna veertig jaar leeft onze club meer dan ooit. Een honderdtal leden zorgen in binnen- en buitenland voor de erg goede naam van de club.

Enkele hoogtepunten:
– Meerdere kampioenstitels zowel provinciaal, nationaal in discipline kata en kumite.
– Europese titels in disciplines kata en kumite
– Open Japans kampioenschap
– Wereldtitels in de discipline kata en kumite

Scroll to top