Open KWF Paris Mastercamp – 14&15 mei 2016

stage_parijs_yahara_2016Op vrijdag de dertiende trok een delegatie van Funakoshi Karate Tongerlo voor de tweede keer richting Parijs voor een mastercamp onder leiding van shihan Mikio Yahara (8ste dan) en zijn assistent Masamichi Otsuka (5de dan). Na een vlotte reis arriveerden de acht Tongelse karateka’s in de Rue Victor Hugo te Issy-les-Moulineaux (net onder Parijs). Met zo’n straatnaam kon het niet anders dan dat er een mooi verhaal geschreven zou worden in de geschiedenis van de club.

Shihan Yahara

Shihan Yahara voorstellen, is onbegonnen werk. Je moet hem aan het werk gezien en gehoord hebben om te begrijpen dat hij een waardig opvolger is van de oude meesters van het Shotokan Karate. Waar hij vorig jaar overweldigde door zijn scherpe en dodelijk efficiënte demonstraties, gooide hij het dit jaar over een andere boeg. Door een rugblessure kon hij jammer genoeg zijn kunde niet tonen. Dit liet hij over aan zijn assistent Otsuka. Yahara zelf was daardoor rustiger, nam voldoende tijd om zijn visie op karate uit te leggen en ging de interactie aan met de talrijk opgekomen Europese karateka’s. Hierbij bleef hij hameren op de basisprincipes van karate: blokkeer een aanval, compressie van het eigen lichaam om één ultieme tegenaanval te plaatsen. Karate is voor Yahara geen spel. Het enige doel van karate is om een tegenstander uit te schakelen.

Mastercamp

Uiteraard moesten deze basisprincipes meteen omgezet worden in de praktijk. Tijdens de vier trainingssessies kwamen ze aan bod in kihon, kata en (ping-pong) kumite. Onnodig te vertellen dat deze aandachtspunten ook tijdens de volgende trainingen in Tongerlo zullen opduiken.

Bekijk hier enkele sfeerbeelden van het trainingsweekend.

 

Open KWF Paris Mastercamp – 14&15 mei 2016
Scroll to top