Open Ommer Karate – Ommen (NL) – zaterdag 21 november 2015

Liefste dagboek,open_ommen_heren

4u30:    Mijn wekker loopt af. Ik was me snel, kleed me aan, eet iets en drink ook vlug een tas thee.

5u45:    In de auto samen met Isabelle, Michael (co-piloot) en sensei Ludo aan het stuur. Buiten is het donker en koud. Binnen vallen sommige oogjes toe en blijven andere snaveltjes tateren.

8u20:    Aankomst in centrum Carrousel in Ommen (Nederland). Een dringende sanitaire stop, inschrijven, een verkwikkende tas koffie/thee en enkele energierijke bokes met choco.

Verder ook nog omkleden en een haastige opwarming.

open_ommen_dames9u00:    Stipt. Briefing, opgroeten en start van de laatste wedstrijd van 2015 waaraan enkel geselecteerden van de federatie kunnen deelnemen.

Michael is meteen aan de beurt bij de ‘Senioren Heren (16-99 jaar)’. Hij wordt oververdiend tweede en laat de regerend wereldkampioen achter zich. Knap gedaan van Michael, toch nog maar een man van 16.

In tussentijd zet ook Isabelle, voor de laatste keer dit jaar, haar beste beentje voor in de reeks ‘Kata senioren dames (16-99 jaar)’. Resultaat: de eerste plaats. En daarmee won ze op één na elke wedstrijd waaraan ze dit jaar deelnam.

Isabelle’s ‘zus’ Karolien slaagt er in om het hoofd koel te houden en eindigt op de tweede plaats. Het podium kleurt fel, Tongels blauw!

12u45:     De organisatie van het 13de Open Ommer kampioenschap is top. Alle kata’s, teamkata’s en wapenkata’s zijn afgerond. Elke karateka krijgt een mooi aandenken.

Wij kleden ons om, douchen, drinken nog iets, praten even na …

14u00:     … en rijden dan moe, maar voldaan terug naar België. Tijdens de (vlotte) terugrit kijken we terug op de afgelopen wedstrijddag en het voorbije seizoen, maar kijken we ook en vooral rond (paarden, alpaca’s, schapen, reigers, valken, …) en vooruit, want na 2015 komt 2016. Een wedstrijdjaar om opnieuw te knallen!

Open Ommer Karate – Ommen (NL) – zaterdag 21 november 2015
Scroll to top