Funakoshi Karate Tongerlo

Karatestage Tekki – zaterdag 10 en zondag 11 november 2018

Karatestage Tekki – zaterdag 10/11/2018

Zaterdag 10/11/2018 zakte Robin Huijer (6de dan karate) af naar Tongerlo voor zijn jaarlijkse karatestage met Tina Bellemans (4de dan karate). Op het menu zetten ze de trilogie Tekki Shodan, Nidan en Sandan. Gelukkig daagden er nog een 120-tal karateka’s op uit binnen- en buitenland zodat ze dit drieluik niet alleen het hoofd moesten bieden. Dankzij kata, kihon, bunkai en veel gedrevenheid lukte dit. Meer nog, de weg leidde hen naar een compilatie van de drie Tekki’s, gebaseerd op Naihanshi.

DSCF9998_fw

Training basistechnieken en Eskrimastage Patrick Van Vlasselaer – zondag 11/11/2018

Zondagochtend 11/11/2018 klopten een 20-tal karateka’s van Funakoshi Karate Tongerlo nogmaals op de deur van de SportArena. Tina opende ze enthousiast en schotelde hen enkele basistechnieken voor. De perfecte ingrediënten voor een voormiddag stevig trainen.

In de namiddag speelden acht gevorderden ‘leerling’ tijdens de examenles van Patrick Van Vlasselaer. Hij moest nog een laatste les geven in zijn opleiding tot ‘initiator’ van Sport Vlaanderen. In 1,5 uur leerden onze gevorderden op een ontspannen manier de eerste kneepjes van Eskrima, een Filipijnse zelfverdedigingssport.

Hier vind je enkele sfeerbeelden.

Karatestage Tekki – zaterdag 10 en zondag 11 november 2018
Scroll to top