Funakoshi Karate Tongerlo

WK All style karate – Dalfsen (NL) – 6 en 7 oktober 2018

In het weekend van 6 en 7 oktober 2018 trok de Belgische selectie naar het WK All Style Karate in Dalfsen (Nederland).

Katawk2018podiumisabelle

Voor kata waren Isabelle Piette, Karolien Geerts en Maarten Vandeperre geselecteerd. Bij de vrouwen haalde Karolien de finale net niet. Isabelle plaatste zich wel bij de laatste vijf en verlengde haar titel van wereldkampioene oververdiend.

Bij de mannen voegde Maarten zich knap bij de laatste vijf. Hij legde beslag op de vierde plaats. Selectiegenoten Andy Bosmans, Roy Dixon en Aayron Monserez, die één zaterdag per maand meetrainen in Tongerlo onder leiding van Tina, behaalden respectievelijk de eerste, tweede en vijfde plaats. Zaterdag 6 oktober was een succesvolle dag voor de Belgische ploeg.

Kumitewk2018kumite

Jorrit Wouters vertegenwoordigde Funakoshi Karate Tongerlo in de Belgische kumiteploeg. Hij kampte sterk, maar kon geen beslag leggen op eremetaal.

De resultaten van de andere leden in de Belgische selectie: Saar Geens veroverde goud, Esther De Bock , Yarne Valck en Aeron Dewinter zilver en Quinten Valck brons. Joachim Vandenbroek viel net buiten de prijzen en werd vierde. Pieter-Jan Goossens behaalde geen podiumplaats, maar deed belangrijke ervaring op voor de toekomst.

Gerrit Engelen en Moran Cohn tenslotte stonden hun mannetje op de mat als scheidsrechter.wk2018kata

WK All style karate – Dalfsen (NL) – 6 en 7 oktober 2018
Scroll to top